Situació

Sota la silueta perfectament marcada a l'horitzó de les muntanyes de Montserrat es descobreix l'Hípic de Sant Fruitós de Bages. Cruïlla de camins, estàs a mitja hora de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt ...

la serra de l'Obac i a una miqueta més de el Parc Natural de Montserrat. Per aquí passa la ruta d'el camí de Sant Jaume, des de la frontera amb França fins Aragó. Esta situada dins el perímetre de Parc Natural de les Valls d'el Montcau i de la seva ruta eqüestre, que uneix els sis pobles de les valls. Molt a prop de "Sant Benet", monestir romànic de segle XII, de visita obligada després de la seva restauració i obertura al públic.

Un pulmó verd excepcional amb espais naturals ben preservats a 10 minuts de Manresa.

https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/historico-1200x695.jpg
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/25-anys_1024985-1024x985.jpg

25 anys amb cavalls

La nostra experiència

El Club Hípic Sant Fruitós té 25 anys d'història, va ser fundat l'any 1995.

En competició, disciplines de Raid i T.R.E.C amb medalles d'or, plata i bronze en Campionats de Catalunya i Espanya

En formació, especialitzada en ensenyament en els CAFEMN, els cursos de Formació Professional en el medi natural i classes d'iniciació a l'equitació en general, i

En Turisme, és punt d'informació turística oficial de la comarca del Bages (P.I.T.), Agència receptiva de turisme internacional amb moltes rutes de turisme eqüestre per tot Catalunya.

Serveis

https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/Formacio_160012-1600x1200.jpg

El Club Hípic Sant Fruitós és un centre on s'imparteixen a les seves instal·lacions, diverses matèries específiques,

Formació

Cafemn (Tècnic / a en conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural)

Preparació examen tècnic en equitació (Tècnics esportius nivell 1 i 2)

Galops (De l'1 a l'7)

Classes Extraescolars

Turisme

Passejades (d'una o dues hores amb cavall i Poni)

Excursions (d'un matí fins a sis dies)

Pupil·latge (en box, paddock o en semi llibertat en grup)

Instal·lacions

El centre disposa d'instal·lacions per a la pràctica d'equitació en pista, una de doma de mesures reglamentàries, una d'entrenament, un circuit de TREC, i 21 boxes, a més de padocks individuals en semillibertat i grans paddocks per a grups de sis cavalls. Un local social completa les instal·lacions per a la convivència i els actes específics de la vida activa de centre. Aparcament per a remolcs. Dos montureros. Zona de pastura.

https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/3.-NOSOTROS-mapa-600450-600x450.jpg
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/3.-pista-6006-600x600.jpg
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/3.-monturero-6006-600x600.jpg
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/3.-paddock-i-quadra600450-600x450.jpg
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/03/3.-quadras_600750-600x750.jpg

L'Equip de Sant Fruitós

Josep Ramon Casas
Director dels Centres

Des de l'any 1986 que em dedico a el món de l'cavall, aficionant primer a la disciplina dels Raids hípics. Vam fundar el Club Hípic Sant Fruitós l'any 1995, del qual en sóc el president, conegut fins ben poc en l'àmbit esportiu pels seus raids anuals, tant a Sant Fruitós de Bages com a Camprodon i també per la disciplina de l'TREC.

https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/02/2015-Ramon-CVweb1-900x435.jpg
Dins del meu historial com a Director Esportiu podem dir que vaig ser el vocal de raids de la Federació Catalana d'hípica, on vam aconseguir les medalles de plata per equips en dos Campionats d'Espanya (Barcelona i Badajoz) i la medalla d'or individual. Vaig ser cap d'equip per Sud-àfrica al campionat d'Europa de l'any 1999 a Elvas-Badajoz, a l'Europeu Júnior de el mateix any a Alemanya i al Mundial de Compiègne (Paris) en l'any 2000 i a més he participat amb bons resultats en molts campionats de raid; a l'Europeu Júnior d'Alemanya de l'any 1999, al Mundial absolut de França de l'any 2000 amb cavalls meus cedits als equips de Sud-àfrica i Mèxic i al Mundial absolut de Jerez de 2002 amb cavalls cedits als equips de Canadà i Xile. Juntament amb la meva companya de llavors vam guanyar els Campionats de Catalunya Absoluts dels anys 1998 i 2002.
En el meu historial esportiu com a competidor figuren com més destacades la victòria absoluta al Raid de la Vall de l'Tenes CEN - C de 1992 i el tercer lloc en el Raid de la serra de Gredos (Àvila) CEN - C de el mateix any. El 4t lloc al Raid de Camprodon CEN-C de l'any 1995 i al Raid CEN-B d'Oviedo de l'any 2001. I en proves internacionals el 5è lloc al CEI-B de Sant Agustí de Guadalix (Madrid) de l'any 2001 i el 11è lloc al CEI-B Raid de Ripoll (Barcelona) també de l'any 2001.
Durant els anys 2004 i 2005 es crea i produeix el programa televisiu Aïnara (Canal33-Aut. I TV2) competició de raid de 8 dies de durada amb el sobrenom de "la ruta dels monestirs" feta realitat gràcies al grup Pirena, de Pep Parés, de tots conegut, fent realitat una idea de Josep Ramon Casas, en nom de divulgar tot el possible el món del cavall, en aquest cas, com a competició de Raid, també anomenada Resistència, d'on sóc el Director Esportiu de la competició .. amb el temps i per falta de pressupost i dels sponsors necessaris, es ven la idea a Andalusia i a dia d'avui és el Raid que tots coneixem com "Raid Kaliber Terres de al-Andalus", que es va anar portant a terme cada any fins que va arribar la maleïda crisi.
A partir d'l'any 2009 i consolidant les inquietuds madurades en els dos últims anys, fem un gir d'orientació a les nostres hípiques i ens bolquem decididament cap al Turisme Eqüestre. Resultat d'aquest canvi és l'adhesió al programa d'Itineraria, xarxa de rutes i senders de les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, així com a la ruta dels 3mons, que uneix els tres parcs naturals de Montseny, St. Llorenç de l' Munt il'Obac i Montserrat. A cavall vam crear les rutes de les diligències i la ruta de transhumància, portant les vaques en el seu trànsit estacional des de la costa fins al Pirineu i viceversa. Així mateix a Sant Fruitós de Bages, passem a liderar el programa Equustur de les valls del Montcau. A nivell personal vaig integrar-me a la Federació Catalana d'Hípica en la comissió de Turisme Eqüestre.
Actualment hem creat i consolidat l'empresa de Turisme Eqüestre, Catalonia Horse Trails, SL especialitzada en rutes a cavall de dos a sis dies per Catalunya, disposant de guies, suports i parant en els millors hotels rurals i resort del territori, principalment Empordà, Garrotxa, Ripollès, Berguedà i Bages.
Visita les nostres noves instal·lacions de Turisme eqüestre i Rural a Masia Can Grau de Vilafreser. www.masiacangrau.cat.
Anabel Martin Benitez - Responsable de centre
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/02/anabel2-900x600.jpg

L'any 2002, s'introdueix en el món professional del cavall, a partir del seu interès per la doma natural a través d'un curs amb Patt Parelli de Colorado i Robert Miller de Califòrnia.

Seguidament realitza el curs de dos anys de "Expert en cura i maneig de l'cavall", impartit per l'Escola de Capacitació Agrària Eqüestre de la Generalitat de Catalunya. El 2004, obté el "Certificat de A.B.R.S. Association of British Riding Schools Certificate "i el 2007 el títol de" Formation Attelage "al centre eqüestre francès de Camp de Loste a Montesquieu de les Alberes. Durant els últims anys, realitza el curs de Tècnic Esportiu en Hípica de nivell I, impartit per l'Escola de capacitació Agrària eqüestre i segueix en 2011 amb el de tècnic esportiu Equitació de nivell II en les disciplines d'orientació, resistència i turisme eqüestre. I darrerament tambè de disciplines Olimpiques. És la responsable de l'Hípic de Sant Fruitós de Bages des de l'any 2007, tant per a la escola d'equitació com per a les excursions en exterior, el trec i la cura dels cavalls. Va aprovar el curs en Benestar animal i disposa de el carnet de socorrista i de l'ús de l'DEA de la Creu vermella. És Examinadora de Galops, títol reconegut per la Federació Espanyola d'Hípica per a l'obtenció dels nivells oficials d'equitació. Anabel parla perfectament català i castellà, i també anglès i alemany a un nivell bàsic. Imparteix classes al nostre centre per a l'escola Joviat i l'Institut Quercus en els Cursos de formació professional de turisme eqüestre.
Anton Serra - Tècnic d'equitació II
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/02/anton-900x600.jpg

Nascut a Catalunya, Antón és un apassionat de tots els animals en general. Va començar a muntar a cavall a una edat primerenca i va provar diferents disciplines.

El català és la seva llengua paterna, però també parla perfectament francès (matern) i castellà. És titulat en Comerç, Administració i finances d'empreses, així com diplomat com a Tècnic Esportiu en Hípica de nivell I i II, en les disciplines d'orientació, resistència i turisme eqüestre, el que li permet actuar tant com a monitor i com a guia eqüestre. Va tenir l'oportunitat de practicar la seva passió pels cavalls durant tota la seva vida i va començar a treballar professionalment en aquest sector desde l'any 2015 com a ajudant a l'escola d'equitació i responsable dels campus eqüestres organitzats per l'empresa, combinant-ho amb la funció de guia en rutes de mitjana i curta distància.
Carla Font - Tècnic d'equitació II
https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/02/carla9006-900x600.jpg

Des de molt petita, Carla ha estat immersa en el món dels cavalls. La seva disciplina preferida era el T.R.E.C. pels valors que suposen el respecte al cavall i el contacte amb la natura.

Però els moments més divertits per a ella eran i son l'equitació d'exterior, fent rutes i gaudint de la natura. Va començar a treballar professionalment amb cavalls com a ajudant en una escola d'equitació. A poc a poc es va adonar que era capaç de transmetre els seus coneixements a tots aquells que volien aprendre i va començar a treballar com a monitora, el que ha estat fent durant els últims anys, combinant-ho amb rutes de mitjana i curta distància. És titulada com tècnic esportiu en Equitació de nivell II, en les disciplines d'orientació, resistència i turisme eqüestre, el que li permet actuar tant com a professora i com a guia eqüestre. Parla perfectament el català, el castellà i l'anglès.

Pupil·latge

https://hipic-hotel.cat/wp-content/uploads/2021/01/pupillage1-800x416.jpg

Hípic Sant Fruitós us ofereix el servei de pupil·latge tant en quadra, padock o semi-llibertat.
Aquesta combinació ens permet controlar millor l'alimentació de cada cavall i fer un seguiment individual. També facilitem els serveis necessaris com vacunacions, ferramenta, dentista ...